torsdag, december 28, 2006

Fasters katter

Ett besök hemma över jul innebär även ett besök på landet hos faster och farmor. Faster har katter. Från början så hade hon två tvillingbröder, Bill och Bull. Världens sötaste gosingar. Alldeles rödrandiga och busiga. De var hur gulliga som helst mot varandra, väldigt kelna och man hittade dem alltid liggande ihop någonstans i ett fönster eller i en soffa eller så.

Efter ett par år dog tyvärr Bill. Faster hade vaknat mitt i natten av något konstigt ljud. Det visade sig vara Bill som var dålig. Vi vet inte varför han dog. Bara att han ej finns med idag.

Efter sin brors död blev Bull väldigt ledsen, så klart. Faster bestämde sig för att skaffa en ny katt. I samma veva så hade mina föräldrars grannars katt precis fått ungar. Faster åkte dit och tittade. Det blev en Pontus. Som efter ett år visade sig vara en "Pontan". Mina föräldrars granne hade tagit fel när katten var liten och trodde att det var en kille. Med tanke på att han hade sagt att det var en kille och katten var döpt till Pontus så var det ingen som tänkte på att kolla en gång till. Jag menar, en gång räcker väl. Men, när min faster tog katten till vetrinären för att bli kastrerad så förklarade vetrinären mycket lugnt att det ej var möjligt men att en sterelisering däremot kunde vara lämplig. Snacka om att bli förvånad. Nåja, katten kom hem steriliserad och heter numera Pontan.

Till skillnad från Bull så är Pontan en mycket reserverad varelse. Hon är fullkomligen livrädd när det kommer nytt folk i huset. Så pass rädd att hon har hittat ett alldeles eget gömställe (som inte ens min faster visste om, under soffan mellan ryggen och sittdynan). Se själva:


Till slut så bestämde hon sig för att komma fram, en liten stund iallafall innan hon tog sin tillflykt till köket:



Bull är en aningens mer socialiserad:


Fast jag måste säga att jag saknar Bill!

Inga kommentarer: