måndag, november 27, 2006

Lite...besviken??...

Det är ju nästan så jag är lite besviken faktiskt. Här har jag gått och bojkottat nya Bond-filmen i över ett år pga att man är en "die-hard-Bond-fan" och att de kickade Brosnan som Bond. Och sedan går den här nya filmen med Daniel Craig som Bond och blir bra. Inte bara lite bra utan VÄLDIGT bra. 17 åxå, måste väl erkänna att jag hade fel då...

Nya filmen var helt superb faktiskt! Daniel Craig klarar av Bond-rollen "trots" sin blonda kalufs, isblå ögon och vältränade överkropp.

Filmen är 2 timmar och 24 minuter. Inte en enda gång tittar man på klockan eller skruvar sig i stolen. Den är oerhört välplanerad och har ett högt tempo. Dessutom så har man äntligen satsat rejält på manus vad gäller bra dialog. Den är oerhört snabb och smart. Daniel Craig och Eva Green gör det till ett njutningsfullt nöje.

Storyn bygger på Ian Flemings första bok om James Bond, Casino Royale. Man har givetvis bytt ut en del element för att passa dagens datum, t.ex baccarat är utbytt mot poker. Här visas hur Bond får sin 00-status från början samt att storyn långsamt bygger upp Bond som karaktär så att den egentligen passar perfekt in med tidigare förlagor. Snyggt jobbat!

Betyg: 4,5 av 5

  • IMDB:s sida
  • SF:s info
  • Kul Bond-sajt

  • Inga kommentarer: