Linfröbröd
Vilken kanonuppfinning. Bröd med linfrö och fiberhavregryn som smakar gott. Jag som har svårt att få i mig sådana saker i vanliga fall. Kanonrecept. Bara att testa:
Havregryn & linfröbröd
50 g jäst
10 dl kallt vatten
4 msk olja
4 tsk salt
2 dl fiberhavregryn (eller totalt 6 dl vanliga havregryn)
50 g jäst
10 dl kallt vatten
4 msk olja
4 tsk salt
2 dl fiberhavregryn (eller totalt 6 dl vanliga havregryn)
4 dl havregryn
2 dl krossat linfrö
18-20 dl vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet. Blanda allt utom vetemjöl, rör om och låt stå 15 min.
Blanda i mjölet och arbeta ihop degen tills den släpper degskålen. Låt jäsa ca 1 timme.
Lägg degen på mjölat bakbord och knåda kort. Forma till 4 bröd, låt jäsa på bakplåtsklädd plåt ca 30 minuter, skåra ev bröden.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C ca 25 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.
2 dl krossat linfrö
18-20 dl vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet. Blanda allt utom vetemjöl, rör om och låt stå 15 min.
Blanda i mjölet och arbeta ihop degen tills den släpper degskålen. Låt jäsa ca 1 timme.
Lägg degen på mjölat bakbord och knåda kort. Forma till 4 bröd, låt jäsa på bakplåtsklädd plåt ca 30 minuter, skåra ev bröden.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C ca 25 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.
Tips från sambon: Kanongott att rosta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar